Afbeelding van sheet met informatie als openinfo download

Download héél véél informatie over de gemeente Waterland:

De download voor de gemeente Waterland is gratis als voorbeeld.

De structuur van de Excel documenten is voor iedere gemeente identiek. Alleen de beschikbare gegevens verschillen (historische informatie kan bijvoorbeeld onvolledig zijn als er een herindeling van de gemeente heeft plaatsgevonden).

Deze download bestaat uit vier documenten met informatie over de gemeente Waterland.

Één: een zeer omvangrijk document met informatie over de gemeente en de 6 wijken en 19 buurten in Waterland voor de jaren 2013 tot en met 2018. Samengevoegd in 1 Excel document met handige presentaties van de informatie:

  1. Een werkblad met alle definities.
  2. Een werkblad met alle meest recente gegevens voor de meer dan 100 onderwerpen voor de gemeente en alle wijken en buurten.
  3. Aparte werkbladen per jaar (voor de jaren 2013 tot en met 2018) met alle beschikbare gegevens per gemeente, wijk en buurt.
  4. Aparte werkbladen voor iedere regio (de gemeente en iedere wijk en buurt in de gemeente) met de beschikbare jaren op een rij zodat veranderingen in de tijd goed zichtbaar zijn.
  5. Een werkblad met alle verkiezingsuitslagen sinds 2010 voor de gemeente Waterland.

Twee: een overzicht van alle vergelijkbare onderwerpen voor de gemeente Waterland. Hiertoe zijn veel absolute aantallen omgerekend in percentages. In 1 tabel wordt de vergelijking tussen Nederland, de gemeente en wijken en buurten getoond. De hoogste en laagste waarden per kenmerk zijn duidelijk herkenbaar middels kleur gebruik (groen en rood).

Drie: een Excel document met informatie op postcode niveau: inwoners (totaal, leeftijd, geslacht, autochtoon, geboorten), huishoudens (totaal en naar type), woningen (WOZ, bouwjaar, type, eigendom, leegstand), energieverbruik (gas en elektra), inkomen, personen met uitkering, nabijheid en dichtheid alle voorzieningen.

Vier: een document met gegevens over de postcode huisnummer combinaties voor Waterland voor 2017. Dit document bevat 2 lijsten voor Waterland:  (1) een lijst met alle huisnummers die bij een volledige postcode (1234AB) voorkomen  en (2) een lijst met de koppeling van volledige postcodes naar de CBS wijk en buurt codes waartoe deze postcodes behoren. Dit document is bedoeld om zelf combinaties te maken. Eventueel help ik graag bij het verwerken van de data. Ik gebruik krachtige data analyse tools waarmee rekenen, groeperen, combineren, filteren, extrapoleren,… heel makkelijk gaat en doe je graag een vrijblijvend aanbod.

De documenten zijn samengesteld door honderden intelligente bewerkingen op de originele data bronnen uit te voeren: Door meerdere open data bronnen te combineren en hieruit informatie te selecteren en handig te organiseren en te presenteren. Gegevens zijn (in de tijd) vergelijkbaar gemaakt, onder andere door berekeningen toe te voegen,  onderwerpnamen gelijk te maken, cijfers om te zetten (sommige onderwerpen verschijnen het ene jaar als percentage en het andere jaar als aantal) en cijfers te extrapoleren (tot een set meest recente cijfers omdat sommige onderwerpen pas met vertraging beschikbaar komen).

Er worden regelmatig nieuwe gegevens gepubliceerd waarmee informatie op AlleCijfers.nl en de Excel downloads worden geactualiseerd. Als je de download koopt dan kun je de documenten en eventuele nieuwere versies hiervan de komende 31 dagen tot 5 keer downloaden.

Je email adres wordt gebruikt om je de download links te sturen. Met je email als gebruikersnaam kun je ook inloggen op service.openinfo.nl om de documenten te downloaden of de factuur te downloaden.

Je vindt de bron vermeldingen van de downloads op deze pagina’s:

  1. Definities en bronnen van de informatie voor de gemeente en iedere wijk en buurt;
  2. Definities en bronnen van de informatie per postcode;
  3. Definities en bronnen van de verkiezingsuitslagen;

Bekijk ook:

De download met heel veel gegevens over het onderwijs in de gemeente Waterland.