Afbeelding van sheet met informatie als openinfo download

Download héél véél informatie over de gemeente Wassenaar:

Welke informatie krijg je allemaal? Download hier gratis als voorbeeld de documenten voor de gemeente Waterland. De structuur van de documenten is voor iedere gemeente identiek.

Deze download bestaat uit vier documenten met informatie over de gemeente Wassenaar:

Één: een zeer omvangrijk document met informatie over de gemeente en de 2 wijken en 21 buurten in Wassenaar voor 2013 tot en met 2018. Samengevoegd in 1 Excel document met handige presentaties van de informatie:

  1. Een werkblad met alle definities.
  2. Een werkblad met alle meest recente gegevens voor de meer dan 100 onderwerpen voor de gemeente en alle wijken en buurten.
  3. Aparte werkbladen per jaar (voor 2013 tot en met 2018) met alle beschikbare gegevens per gemeente, wijk en buurt.
  4. Aparte werkbladen voor iedere regio (de gemeente en iedere wijk en buurt in de gemeente) met de beschikbare jaren op een rij zodat veranderingen in de tijd goed zichtbaar zijn.
  5. Een werkblad met alle verkiezingsuitslagen sinds 2010 voor de gemeente Wassenaar.

Twee: een analyse-overzicht van alle vergelijkbare onderwerpen voor Wassenaar. Hiertoe zijn veel absolute aantallen omgerekend in percentages. In 1 tabel wordt de vergelijking tussen Nederland, de gemeente en wijken en buurten getoond. De hoogste en laagste waarden per kenmerk zijn duidelijk herkenbaar middels kleur gebruik (groen en rood).

Drie: een Excel document met informatie op postcode niveau. Er zijn 5 postcodes in Wassenaar. Beschikbare informatie per postcode: inwoners (totaal, leeftijd, geslacht, autochtoon, geboorten), huishoudens (totaal en naar type), woningen (WOZ, bouwjaar, type, eigendom, leegstand), energieverbruik (gas en elektra), inkomen, personen met uitkering, nabijheid en dichtheid alle voorzieningen.

Vier: een document met gegevens over de postcode huisnummer combinaties voor Wassenaar voor 2017. Dit document bevat 2 lijsten voor Wassenaar: (1) een lijst met alle huisnummers die bij een volledige postcode (1234AB) voorkomen en (2) een lijst met de koppeling van volledige postcodes naar de CBS wijk en buurt codes waartoe deze postcodes behoren. Dit document is bedoeld om zelf combinaties te maken. Eventueel help ik graag bij het verwerken van de data. Ik gebruik krachtige data analyse tools waarmee rekenen, groeperen, combineren, filteren, extrapoleren,… heel makkelijk gaat en doe je graag een vrijblijvend aanbod.

De documenten zijn gemaakt door meerdere open data bronnen te combineren en hieruit informatie te selecteren en handig te organiseren en te presenteren. Gegevens zijn (in de tijd) vergelijkbaar gemaakt, onder andere door berekeningen toe te voegen, onderwerpnamen gelijk te maken, cijfers om te zetten (sommige onderwerpen verschijnen het ene jaar als percentage en het andere jaar als aantal) en cijfers te extrapoleren (tot een set meest recente cijfers omdat sommige onderwerpen pas met vertraging beschikbaar komen).

Het emailadres wordt gebruikt om de downloadlinks toe te sturen. De links in de email zijn 72 uur geldig. Met je emailadres als gebruikersnaam kun je ook inloggen op deze site (service.openinfo.nl) om de documenten de komende 31 dagen tot 5 keer downloaden.

Je vindt de bron vermeldingen van de downloads op deze pagina’s:

  1. Definities en bronnen van de informatie voor de gemeente en iedere wijk en buurt;
  2. Definities en bronnen van de informatie per postcode;
  3. Definities en bronnen van de verkiezingsuitslagen;
  4. Definities en bronnen van de informatie over het primair onderwijs.

Bekijk ook:

De download met heel veel gegevens over het onderwijs in de gemeente Wassenaar.