Afbeelding van documenten met cijfers en grafieken

Download eersteklas informatie over meer dan 100 onderwerpen voor de gemeente Twenterand:

+ Krijg alle gemeente, woonplaats, wijk en buurt data voor ruim 100 onderwerpen.
+ Kies zelf wijken en buurten en vergelijk deze in grafieken en handige overzichten.
+ Ontvang een kenmerken-analyse, postcode informatie, alle adressen en nog veel meer!

Deze download bestaat uit acht Excel documenten met informatie in cijfers en grafieken over de gemeente Twenterand:

Één: Een document met grafieken per onderwerp, per regio, per jaar. Hierbij kunnen de regio’s (gemeente, wijken, buurten) die getoond worden zelf geselecteerd worden. Er zijn aparte werkbladen voor 21 verschillende onderwerpen rond de thema’s leeftijd, jeugd, inkomen, migratie, woningen en bevolking.

Twee: Een document met alle gemeente, wijk en buurt data over meer dan 100 onderwerpen voor de gemeente, de 5 wijken en de 33 buurten in Twenterand voor 2013 tot en met 2018.  Het Excel document bevat meerdere meerdere handige presentaties van de informatie:

  1. Een werkblad met alle meest recente gegevens voor de meer dan 100 onderwerpen voor de gemeente en alle wijken en buurten.
  2. Aparte werkbladen per jaar (voor 2013 tot en met 2018) met alle beschikbare gegevens per gemeente, wijk en buurt.
  3. Aparte werkbladen voor iedere regio (de gemeente en iedere wijk en buurt in de gemeente) met de beschikbare jaren op een rij zodat veranderingen in de tijd goed zichtbaar zijn.

Het document bevat een inhoudsopgave met snelkoppelingen naar alle verschillende overzichten. En er is een werkblad met de definities van alle onderwerpen.

Drie: Een kenmerken-analyse van vergelijkbare onderwerpen voor Twenterand. Om verhoudingen te tonen zijn onderwerpen uitgedrukt in percentages en gemiddelden. In 1 tabel wordt de verhouding tussen Nederland, de gemeente en wijken en buurten getoond. De hoogste en laagste waarden per kenmerk zijn duidelijk herkenbaar aan de kleuren groen en rood.

Vier: Een document met leeftijd, geslacht en burgerlijke staat informatie voor de gemeente Twenterand. Hierbij wordt de leeftijd van inwoners per individueel jaar weergegeven (alleen de inwoners van 105 jaar en ouder vormen 1 groep). Het eerste werkblad bevat de totalen per leeftijd met een grafiek. Het tweede werkblad bevat een onderverdeling naar leeftijd en geslacht (hiermee kan een bevolkingspiramide gemaakt worden). Vervolgens is er voor ieder jaar in de periode 2003-2018 een werkblad met alle details per jaar.

Vijf: Een document met alle verkiezingsuitslagen van 2003 tot en met 2019 voor de gemeente Twenterand.

Zes: Een document met informatie op postcode niveau. Er zijn 7 postcodes in Twenterand. Beschikbare informatie per postcode: inwoners (totaal, leeftijd, geslacht, autochtoon, geboorten), huishoudens (totaal en naar type), woningen (WOZ, bouwjaar, type, eigendom, leegstand), energieverbruik (gas en elektra), inkomen, personen met uitkering, nabijheid en dichtheid alle voorzieningen.

Zeven: Een document met alle volledige adresgegevens voor de gemeente Twenterand. Dit zijn de straat, het huisnummer met eventuele toevoegingen, de postcode in 6 posities en de woonplaats. Per adres wordt ook de bijbehorende buurtcode getoond. Met het (al geactiveerde) Excel filter kunnen zeer eenvoudig alle adressen voor 1 of meer buurten getoond worden. Met de gegevens per buurt in de andere downloads kan zo een selectie van adressen gemaakt worden waarvoor bepaalde criteria gelden. Bijvoorbeeld alle adressen met een gemiddelde woningwaarde in de buurt boven een bepaald bedrag. De adressen komen uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG), versie maart 2019. De adressen zijn toegekend aan buurten op basis van de geografische buurtindeling van het CBS voor 2018 (momenteel de meest recente indeling).

Acht: Een document met alle gegevens voor de 8 woonplaatsen in de gemeente Twenterand. De gegevens per woonplaats zijn afgeleid van de officiële gemeente, wijk en buurten statistieken. De koppelingen en rekendetails zijn op een apart werkblad in het Excel document opgenomen. Gemeente Twenterand bestaat uit de volgende woonplaatsen: Bruinehaar, Den Ham, Geerdijk, Kloosterhaar, Sibculo, Vriezenveen, Vroomshoop en Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Beschikbare informatie en voorbeeld download:

Download hier gratis een voorbeeld van de uitgebreide gemeente informatie. De structuur van de documenten is voor iedere gemeente identiek, alleen de beschikbare gegevens verschillen.

De documenten zijn gemaakt door een groot aantal open data bronnen van verschillende partijen te combineren en hieruit informatie te selecteren, te bewerken en handig te presenteren. Gegevens zijn (in de tijd) vergelijkbaar gemaakt, onder andere door berekeningen toe te voegen, onderwerpnamen gelijk te maken, cijferformaten om te zetten (sommige onderwerpen verschijnen het ene jaar als percentage en het andere jaar als aantal) en cijfers te extrapoleren (tot een set meest recente cijfers omdat sommige onderwerpen pas met vertraging beschikbaar komen). Bij indelingswijzigingen van de gemeente, wijken en buurten zijn historische gegevens berekend door de geografie van buurten in het verleden te koppelen aan de meest recente geografie van buurten. De gegevens per woonplaats zijn berekend door deze op adresniveau aan de gemeente, wijk en buurt data te koppelen.

De bronvermeldingen van de voor deze download gebruikte gegevens worden in dit overzicht opgesomd.

E-mailadres en factuur:

Het e-mailadres dat nodig is om een download af te ronden wordt gebruikt om de downloadlinks naartoe te sturen. De links in de e-mail zijn 72 uur geldig. Het e-mailadres kan ook als gebruikersnaam op service.openinfo.nl gebruikt worden om de documenten de komende 31 dagen tot 5 keer te downloaden of om de factuur op te halen. Eventueel (als je dit zelf aanvinkt) wordt het e-mailadres gebruikt om je de nieuwsbrief te sturen als er nieuwe informatie beschikbaar is (maximaal 2 keer per gekozen onderwerp per jaar).

Bekijk ook:

De download met met heel veel informatie over het primair- en het voortgezet onderwijs in de gemeente Twenterand.