Afbeelding van documenten met cijfers en grafieken

Download eersteklas informatie over meer dan 100 onderwerpen voor de gemeente Haarlemmermeer:

+ Kies zelf wijken en buurten en vergelijk deze in grafieken.
+ Krijg alle brongegevens voor meer dan 100 onderwerpen in handige overzichten.
+ Ontvang een kenmerken-analyse, postcode informatie en nog veel meer!

Deze download bestaat uit zeven Excel documenten met informatie in cijfers en grafieken over de gemeente Haarlemmermeer:

Één: Een document met grafieken per onderwerp, per regio, per jaar. Hierbij kunnen de regio’s (gemeente, wijken, buurten) die getoond worden zelf geselecteerd worden. Er zijn aparte werkbladen voor 21 verschillende onderwerpen rond de thema’s leeftijd, jeugd, inkomen, migratie, woningen en bevolking.

Twee: Een zeer omvangrijk document met alle brongegevens voor de gemeente en de 15 wijken en 93 buurten in Haarlemmermeer voor 2013 tot en met 2018. Samengevoegd in 1 Excel document met handige presentaties van de informatie:

  1. Een werkblad met alle definities.
  2. Een werkblad met alle meest recente gegevens voor de meer dan 100 onderwerpen voor de gemeente en alle wijken en buurten.
  3. Aparte werkbladen per jaar (voor 2013 tot en met 2018) met alle beschikbare gegevens per gemeente, wijk en buurt.
  4. Aparte werkbladen voor iedere regio (de gemeente en iedere wijk en buurt in de gemeente) met de beschikbare jaren op een rij zodat veranderingen in de tijd goed zichtbaar zijn.

Drie: Een kenmerken-analyse van vergelijkbare onderwerpen voor Haarlemmermeer. Om verhoudingen te tonen zijn onderwerpen uitgedrukt in percentages en gemiddelden. In 1 tabel wordt de verhouding tussen Nederland, de gemeente en wijken en buurten getoond. De hoogste en laagste waarden per kenmerk zijn duidelijk herkenbaar aan de kleuren groen en rood.

Vier: Een document met leeftijd, geslacht en burgerlijke staat informatie voor de gemeente Haarlemmermeer. Hierbij wordt de leeftijd van inwoners per individueel jaar weergegeven (alleen de inwoners van 105 jaar en ouder vormen 1 groep). Het eerste tabblad bevat de totalen per leeftijd met een grafiek. Het tweede werkblad bevat een onderverdeling naar leeftijd en geslacht (hiermee kan een bevolkingspiramide gemaakt worden). Vervolgens is er voor ieder jaar in de periode 1988-2018 een werkblad met alle details per jaar.

Vijf: Een document met alle verkiezingsuitslagen sinds 2010 voor de gemeente Haarlemmermeer.

Zes: Een document met informatie op postcode niveau. Er zijn 29 postcodes in Haarlemmermeer. Beschikbare informatie per postcode: inwoners (totaal, leeftijd, geslacht, autochtoon, geboorten), huishoudens (totaal en naar type), woningen (WOZ, bouwjaar, type, eigendom, leegstand), energieverbruik (gas en elektra), inkomen, personen met uitkering, nabijheid en dichtheid alle voorzieningen.

Zeven: Een document met gegevens over de postcode huisnummer combinaties voor Haarlemmermeer voor 2017. Dit document bevat 2 lijsten voor Haarlemmermeer: (1) een lijst met alle huisnummers die bij een volledige postcode (1234AB) voorkomen en (2) een lijst met de koppeling van volledige postcodes naar de CBS wijk en buurt codes waartoe deze postcodes behoren.

Beschikbare informatie en voorbeeld download:

Download hier gratis als voorbeeld de informatie voor de gemeente Waterland. De structuur van de documenten is voor iedere gemeente identiek. Alleen de beschikbare gegevens verschillen (historische informatie kan bijvoorbeeld onvolledig of opgebroken zijn als er een herindeling van de regio’s heeft plaatsgevonden).

De documenten zijn gemaakt door een groot aantal open data bronnen van verschillende partijen te combineren en hieruit informatie te selecteren, te bewerken en handig te presenteren. Gegevens zijn (in de tijd) vergelijkbaar gemaakt, onder andere door berekeningen toe te voegen, onderwerpnamen gelijk te maken, cijferformaten om te zetten (sommige onderwerpen verschijnen het ene jaar als percentage en het andere jaar als aantal) en cijfers te extrapoleren (tot een set meest recente cijfers omdat sommige onderwerpen pas met vertraging beschikbaar komen).

De bronvermeldingen van de voor deze download gebruikte gegevens worden in dit overzicht opgesomd.

Emailadres en factuur:

Het emailadres dat nodig is om een download af te ronden wordt uitsluitend gebruikt om de downloadlinks naartoe te sturen. De links in de email zijn 72 uur geldig. Het emailadres kan ook als gebruikersnaam op service.openinfo.nl gebruikt worden om de documenten de komende 31 dagen tot 5 keer te downloaden of om de factuur op te halen.

Bekijk ook:

De download met met heel veel informatie over het primair- en het voortgezet onderwijs in de gemeente Haarlemmermeer.